sunnuntai 13. joulukuuta 2015

M3 Nakkilassa

Takarivin kommentaattorit eturivin piinapenkissä

Sunnuntaina 13.12 M3 kävi Nakkilassa ja kommentaattoripari oli mukavuusalueensa ulkopuolella. Kuinka paljon vaikeampaa onkaan ohjata peliä pari metriä normaalia lähempänä kenttää? Ei paljoakaan! Ainoastaan kello käy nopeampaa, sillä aikalisän 30s on melkoisen lyhyt aika vaihtopenkin päässä.
Kokonaan ei sentään saatu kuusikkoa sekaisin, vaikka aloitus järjestys ei ollutkaan totutun lainen 1. erässä ja keskitorjuja etsi liberoa syöttövuoronsa jälkeen. 17 pinnaa sarjan kakkoselta ei ollut huono aloitus.
Toiseen erään saatiin oikeanlainen rotaatio, mutta kotijoukkue karkasi melkoisen kauas erän alussa. Hyvällä kirillä ja Kallen syöttöputkella noustiin jo melko lähelle. Yhtä vaihtopelaajaa  ja kahta aikalisiä käyttämällä, saatiin hieman rikottua vastustajan peliä. Eän loppuun kysyin Leeviltä, pysyykö ruudussa? Ja vastaus oli myöntävä. Syöttövaihto ja hiha tyhjäksi. oli ohje. Syöttö lipsahti ja erä 25-21.
Kolmannesta ei ole kerrottavaa!
Tuomarilinja oli harvinaisen tiukka kosketuksien suhteen, sillä lauantain kakkossarjan pelissä ei puhallettu yhtä tiukasti kaksois kosketuksia. Tarkistin säännöt tuolta osin jo ennen peliä, enkä ymmärrä tulkintaa. Läpsäys palloon ei ole vielä virhe, sanotaan sääntökirjassa, mutta siihen tuomari ensin vetosi.

Joulutauko tullee monelle tarpeeseen, sillä sen verran halutonta peli oli lopussa. Seuraavaksi kinkunsulatus turnaus Littoisten monarilla 27.12 ja Papat menee sinne myös heilumaan. Pari vahvistusta olisi tarpeen. Junnut hoitaa omansa varmaan rennosti ja väsymättä liikaa.